Recht op verdediging!

In het Antwerps Albertpark, manifesteerde zondag 11/1/09, het Joods Forum, voor Vrede in het Midden-Oosten. Vrede … een mooie wens. Op ruim 150m van het park staat een man onopvallend te doen. Als ik dichter kom zie ik een dat hij een groene button draagt. Even verder passeer ik nogmaals twee onopvallende personen met groene butttons. Het park is gedeeltelijk afgespannen met een plastic lint. Op een drietal plaatsen zijn de in- en uitgangen.

“Wat kom je hier doen?” vraagt nog een andere groene button, zonder zich te legitimeren. Wie zijn in Godsnaam die gasten? denk ik.  Zij ze van de Mossad? Politie in burger? Privé militie? Ik voel me hier zeer onveilig, dit klopt niet. “Ik kom kijken”, zeg ik en mag binnen. Een ‘Schild en vriend’ test om te horen of ik geen Marokkaans accent heb?

Op betogingen zie je vandaag 'stewards' in fluo, die voor de veiligheid en goede orde zorgen. De man in het midden was de enige die ik me herinner en  op mijn foto's terugvind.

Op betogingen zie je vandaag 'stewards' in fluo, die voor de veiligheid en goede orde zorgen. De man in het midden was de enige die ik me herinner en op mijn foto's terugvind. Als er iets gebeurd, gaat dan die man in fluo het oplossen of gaan de geheimzinnige personen hun 'superman' pakje aandoen en zich legitimeren zodat het duidelijk is of we dan naar hen moeten luisteren of net niet.

Philip de Winter uit zich als beschermer van Israël, maar dat ging zelf gemeenteraadslid , ambassadeur van het Zionisme, te ver.

Vlaanderen sta achter Israël. Filip Dewinter wierp zich in de gemeenteraad op als beschermer van Israël, maar dat ging gemeenteraadslid Claude Marinower, te ver.

Viceminister-president van de Vlaamse regering Dirk van Mechelen werd bedankt omdat hij had toegezegd te komen, maar stuurde zijn kat. Philip Heylen (CD&V), Mark Van Peel (CD&V) en Ludo Van Campenhout (Open VLD) waren wel van de partij. De sprekers koppelen het ‘recht op verdediging’ automatisch met het ‘doel heiligt de middelen’. Aan die namen merk je hoe diep het conflict hier reeds geïmporteerd is. Het vuile werk wil natuurlijk niemand hier importeren. Alhoewel ik een professor internationaal recht hoorde zeggen dat Europa daadwerkelijk Israël moet steunen.

Ik heb meer Belgische vlaggen gezien als op 11 november.

Ik heb meer Belgische vlaggen gezien als op 11 november.

De Zionistische propaganda machine draait op volle toeren. Ik zou zomaar niet weten hoe aan een Belgische vlag te komen. En hier hebben ze dat zomaar allemaal in hun schuif liggen.

Een foto is wat klein om alle informatie duidelijk te tonen.

Een goede foto verteld een verhaal. In dit geval de houding van Israël tegenover de gruwelijke oorlog.

Het spandoek links achteraan is duidelijk alleen voor eigen volk bedoeld, want wie kan er ander Jiddisch of is het Hebreeuws  lezen? Of is het een rebus? Op de verticale plakkaat staat “Gezocht Objectieve pers” dat is een goed idee. Het toelaten van de pers in de Gaza strook zou zeker bijdragen tot een objectievere pers. Zo zouden de Israëliërs objectief kunnen hard maken of Hamas de burgers wel of niet als schild gebruiken.  Op de andere plakkaat staat “Hamas=Assassin”, zeker de 20 bugerdoden met de raketbeschietingen van de laatste jaren, zijn er 20 teveel. Maar wat voor een balk moet je in je ogen hebben om niet de 355 kinderslachtoffers en 100 vrouwen in Gaza te zien op 21 dagen. Het misbruik van het vredesteken, rechts op de foto,  zal de miljoenen vredesbetogers van de laatste 50 jaar hun maag doen keren.  Dit is een symbool tegen geweld. Een goede oorlog bestaat niet. Het meest treft me de ‘lichtheid’ waarmee de manifestanten met de verschrikkelijke oorlog omgaan. Het lijkt wel een picknick.

Interessante links:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s