Dexia financiert mee de Israëlische kolonies in Palestina.

Volgens Intal financiert Dexia Israël een dochteronderneming van de Dexia groep, een tiental kolonies in de bezette Palestijnse gebieden. Het bewijs is een verklaring van Dhr. David Kapah, afgevaardigde bestuurder van Dexia Israël, in juni 2007 in het Israëlische parlement. De kolonies in de bezette Palestijnse gebieden zijn illegaal volgens Art 49 van de 4de conventie van Geneve en ze werden meermaals veroordeelt in resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

_igp4159

Als protest tegen deze feiten organiseerde Intal Antwerpen, zaterdag een actie aan een Antwerps Dexia kantoor in de Carnotstraat. Voorbijgangers en klanten werden aangesproken en geïnformeerd over de feiten . Ze konden dan een petitie ondertekenen en/of de actie ondersteunen met een financiële bijdrage.

_igp4154

_igp4155

_igp4162

_igp4163

_igp4166

_igp4169

_igp4172

_igp4177

_igp4178

Dat het niet kosher zit met de Israëlische kolonisatie politiek wordt, zeker na de laatste inval in de Gaza strook, door heel veel burgers van dit land onderschreven. Dat we de boel mee financieren willen we liever niet weten.  Dit dossier gaat over Dexia, maar de lijst banken die wel etisch financiert is kort. Netwerk Vlaanderen verricht onderzoek naar de aard van financieringen die onze banken ondersteunen. Het zal tijd vergen maar als onze kleinkinderen de 21ste eeuw willen overleven zullen we economische, milieu en maatschappelijke problemen duurzaam moeten leren oplossen. Klik op een van de hyperlinks in deze paragraaf voor meer info.

Creative Commons License
Fotogordon’s Weblog van F Gordon is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 2.0 België licentie.
Gebaseerd op een werk op fotogordon.wordpress.com.

Advertenties

2 Reacties op “Dexia financiert mee de Israëlische kolonies in Palestina.

  1. Mooie reportage Flash

  2. Dat Israel er een andere moraal op na houdt dan de mijne mag niet verwonderlijk zijn, als men van zichzelf vindt dat men het “uitverkoren volk in het beloofde land is”. Dat onze banken en verzekeringsinstellingen geen moraal hebben is door de kredietcrisis helaas ook duidelijk geworden.
    Nu Liebermann nog en de debacle aan westers-christelijke kant is duidelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s