Dodewake bij de Lange Wapper

De politiek heeft het goed gespeeld. Een meesterlijk compromis. Iedereen wint. Als je de voorstellen grondig bekijkt, dan merk je dat Peeters en De Wever hun buit binnenhalen en dat Janssens zich heeft laten doen. De actievoerders hebben het door, de meeste mensen nog niet. Reden om terug actie te voeren aan de Lange Wapper.

Wake bij de Lange Wapper.De actievoerders vrezen dat hij anders zal verrijzen.

De politiekers hebben het handig gespeeld. Zelfs in de pers lazen we over het beste compromis. Iedereen zou winnen. Peeters houdt zijn regering samen en wordt bejubeld. De Wever krijgt wat hij noemt, het ‘natuurlijk tracé’. Janssens, die wint alleen wat tijd. De Antwerpenaar die tegen het BAM tracé gestemd heeft krijgt dat tracé door de strot.

Dirk Van Duppen is de eerste spreker

Peeters zegt wel dat hij gaat voor een tunnel, maar heeft met de randvoorwaarden zichzelf carte blanche gegeven. Die voorwaarden bieden kansen tot manipulatie en dan komt de Lange Wapper Light er toch door de strot van Antwerpen.

Wim van Hees hield een onderhoudende speech

De actiegroepen wilden 2 vragen met het referendum. Zij hadden uiteindelijk het referendum afgedwongen. De politiekers beslisten dat het maar 1 vraag mocht zijn en die ging over het tracé. Nu diezelfde politiekers bij het referendum zijn teruggefloten doen ze of de vraag over wel of geen tunnel zou gegaan zijn.

Manu Claeys was blij met de stapjes in de goede richting. Er is nog een hele weg te gaan.

Bart De Wever spreekt graag over het zogenaamde ‘natuurlijk tracé’. Hij blijft het maar  herhalen in de ijdele hoop dat de Antwerpenaar het nog gaat geloven. Wat is er natuurlijk aan een tracé waarvoor 100ha bomen moeten sneuvelen? Wat is er natuurlijk aan een ring die door de stad in plaats van rond de stad gaat.

De aanwezigen roepen het nog niet hardop, maar velen zijn ervan overtuigd dat het zogenaamde 'natuurlijk tracé' de zakken goed vult.

De politiek heeft het meccano-plan afgeschoten, maar weigert te zeggen wat er volgens hen niet goed aan zou zijn. stRaten-generaal, Ademloos en vele burgers hebben getracht hun recht op openbaarheid van bestuur hard te maken. Maar de cijfers zouden te politiek geladen zijn en mogen daarom niet openbaar gemaakt worden..

De pers toont een grote belangstelling

Tot hiertoe wordt er alleen tijd gewonnen en weigert men de wet toe te passen. De politiekers staan schijnbaar boven de wet.

Poëzie van en door Lebuïn D’Haese

De tijd die nu besteed wordt om de BAM tunnel te onderzoeken zou evengoed voor het meccano-tracé kunnen gebruikt worden.

Freya Piryns van Groen blijft vechten tegen de herrijzenis van de Lange Wapper

Met het meccano tracé zou het verkeer rond Antwerpen gaan. Met de voorstellen van de Vlaamse regering blijft de ring, voor doorgaand verkeer, door de stad gaan.

Wout zorgt voor een muzikaal intermezzo

De Lange Wapper staat symbool voor het BAM tracé en voor de negatieve gevolgen voor de volksgezondheid en stadsuitbreiding.

Nog een laatste toespraak van Wouter

Als… en die kans is klein. Als… er toch een tunnel komt i.p.v. de Wapper light dan is dat minder slecht voor de stadsuitbreiding. Maar het meccano tracé scoort ook hier beter. Ook de Arup Sum en stRaten-generaal tracés scoren beter.

Samen wordt het Lange Wapper lied van Wannes van de Velde gezongen

De Lange Wapper staat ook symbool voor een gebrekkig doorgaand verkeer. De plannen van de Vlaamse regering steunen gedeeltelijk op de T102 en daarover heeft de Vlaamser regering geen bevoegdheid.

Er worden 'tunnellekes' als snoep uitgedeeld

Ook op gebied van mobiliteit scoren de alternatieven beter dan de plannen van de Vlaamse regering. Zijn daarom de cijfers te politiek geladen en wordt daarom openbaarheid van bestuur opzij geschoven?

Enquêtes ingevuld

De ‘diesel’ van de actiegroepen komt terug op gang.

De borden op de foto vatten het samen

Advertenties

3 Reacties op “Dodewake bij de Lange Wapper

  1. er zitten weer sterke beelden bij !

  2. Jij brengt het onderwerp zowel in woorden als in beeld heel sterk!

  3. mooie foto’s Luc. Spijtig dat het weer ‘vechten’ moet worden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s