De stad Antwerpen wordt constant bedrogen door de Vlaamse regering

De actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal beroepen zich op openbaarheid van bestuur voor het verkrijgen van een aantal documenten in verband met de Oosterweel verbinding. Een gedeelte van die documenten is ondertussen vrijgegeven. Dat levert interessante lectuur. Zo toont het DAM 5 document dat de stad constant door de Vlaamse overheid wordt bedrogen. Je ziet duidelijk dat het Meccano tracé actief is weggeschreven, zodat alleen nog de BAM voorstellen bespreekbaar waren.

Manu Claeys en Peter Verhaeghe voor ons is het glas steeds halfvol.

Openbaarheid van bestuur

De Vlaamse regering ziet openbaarheid van bestuur als een rem en begrijpt niet de opportuniteiten die je er mee schept. Vlaanderen In Actie is dode letter. Door over de feiten te debatteren creëer je een maatschappelijk draagvlak. Tot hiertoe debatteert de Vlaamse regering alleen over standpunten, niet over de inhoud. In Antwerpen is een maatschappelijk draagvlak  ver weg.

Peter Verhaeghe

Het meccano tracé is actief weggeschreven

Op 22/2 bezoekt Forum 2020 minister president Peeters en overhandigen hem hun memorandum. Dit memorandum beschrijft in grote lijnen het meccano alternatief. Deze executive summary wordt gebruikt als basis om met een anonieme nota het meccano plan van tafel te vegen. Dit voordat het meccano plan gepresenteerd en dus ook gekend is. De anonieme nota (= DAM5 ) bevat een hele reeks fouten. Met deze foute gegevens wordt dan beslist, alleen het BAM tracé met tunnel of viaduct over te houden.

Het is als vragen aan een kind of het met zijn beer of met zijn pop wil gaan slapen. In beide gevallen gaat het slapen.

Zo krijgt Antwerpen in beide scenario’s het BAM tracé door de strot.

Het plan van het meccano tracé dat in de anonieme nota staat is fout

Beslissen doe je aan de hand van gegevens

Je kan beslissen zonder gegevens. Het is zelfs mogelijk een juiste beslissing te nemen zonder kennis. Maar een miljarden project voor de komende 100 jaar beslissen, op basis van foute gegevens en weten dat deze fout zijn, is onverdedigbaar. Toch is dit wat de Vlaamse regering doet.

Zo schrijft de nota (pagina 4) dat de A102 geen zin heeft als je de bestuurders niet dwingt die weg te nemen. Terwijl in het meccano plan de verkeersstromen worden gestuurd. De chauffeurs worden dus wel de gewenste richting uitgestuurd. Het wordt tragisch als Peeters dan diezelfde A102, zonder verkeerssturing, verkondigt als een oplossing.

Een ander voorbeeld (pagina 6) : “Het ADR verkeer blijft langs Metropolis en Luchtbal rijden”  Terwijl in het meccano plan het verkeer onder het Hansa-dok in een tunnel gaat.

Manu Claeys en Peter Verhaeghe gaan nog een hele tijd door met het wijzen op de fouten in de nota. De DAM5 nota is niet verbeterd, noch teruggeroepen.

De nota heeft haar doel bereikt. Het meccanoplan is voldoende beschadigd en politiek van tafel. Dat de nota niet klopt doet er niet meer toe.

De nota werd op 24/2 al besproken op het kernkabinet. Sommigen wilden het document meteen bezorgen aan de pers.

Er werd beslist nog geen oordeel namens het ministerieel DAM-comite te verspreiden op basis van een eerste, individuele interpretatie van een samenvatting van het studiewerk van Forum 2020. Terecht, zeker als je weet dat op hetzelfde ogenblik Forum 2020 zijn persconferentie gaf en het volledige plaatje presenteerde.

Afschrijven doe je met verstand

Op school heb ik geleerd dat je slim moet afschrijven. Als je de fouten van je buurman overnam liep je tegen de lamp. Toch nam de De Standaard verschillende fouten uit de nota over in een artikel. De Standaard had schijnbaar als enige inzage gekregen. Terwijl die met één telefoontje naar Forum 2020 of stRaten-generaal hun bron had kunnen controleren.

Manu voor de camera's van VRT en ATV

BAM is volledig gerehabiliteerd

Na het referendum in oktober spraken sommige politici harde taal. Zoals BAM handelde, dat kon echt niet. Vandaag 6 maand later merken, we dat BAM machtiger is als ooit. Ze zijn aangesteld om het Tunnel-BAM-tracé te onderzoeken. BAM heeft zich zo sterk gebonden aan Noriant dat het niet vrij kan/mag beslissen. BAM dit laten onderzoeken is even absurd als een gekende pedofiel als oppasser meesturen op bosklas.

Advertenties

Een Reactie op “De stad Antwerpen wordt constant bedrogen door de Vlaamse regering

  1. bedankt voor de info Luc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s