Ademloze wandeling

Tijdens de autoloze zondag wandelden de aanhangers van Ademloos in Antwerpen om de Vlaamse regering erop te wijzen dat het dubbel besluit onaanvaardbaar is. De tocht ging van de voetgangerstunnel tot aan het Vlinderpaleis waar verschillende sprekers en kunstenaars optraden.

Voor minder verkeer
Voor minder fijn stof
Voor minder lawaai
Voor veel minder ring
Voor veel meer meccano
Voor het behoud va onze natuur
Voor respect voor Antwerpen

Vooraan reden enkele Afrikaanse Chukudu’s

Op een autoloze zondag misstaat geen paard en onze minister president zal dat wel kunnen appreciëren

De BAM-ring wordt tot 21 rijstroken breed

Het front wordt breder

Ik kan me niet herinneren de laatste maanden een Antwerpenaar ontmoet te hebben die vóór het BAM tracé was. Door de foutieve berichtgeving van pro-BAM politici en pers, die blijven verkondigen dat het tussen een brug en een tunnel gaat, begrijpen sommige burgers het niet meer. De vraag in het referendum van vorig jaar ging over het tracé. Er kon niet gekozen worden tussen tunnel of brug. Het mistgordijn is spinning van de Vlaamse regering om haar dubbelbesluit te promoten. De aanwezigen op de manifestatie weten allen dat geen van beide voorliggende BAM-tracé’s  een oplossing biedt, zelfs niet voor de mobiliteit.

In de Zurenborg wijk weten ze ondertussen dat met de BAM plannen de ring bij hen dubbel zo breed wordt.

Op het spandoek van de Noordkasteel bosbezetters staat : ‘No compromise for nature’ en onderschat ze niet, daar houden ze zich aan.

Naast de opa’s en oma’s die zich zorgen maken over de wereld waarin hun kleinkinderen opgroeien, waren er opvallend veel gezinnen met jonge kinderen. Juist de bevolkingsgroep die geld in het laadje brengt en die de stad daarom graag aantrekt.

De boodschap is eenvoudig, maar schijnbaar toch nog te ingewikkeld voor Brussel.

Aan het justitiepaleis

Ademloze t-shirts

en heel veel ‘blauw’ op straat

Het Kris Peeters stokpaardje

De jongste sprekers. Je moet het maar durven een publiek op een manifestatie toe te spreken.

Sommige toespraken klonken opvallend militant. De toeschouwers verwachten nog jaren van strijd. De Vlaamse regering mag deze week beslissen, bij wat nu op tafel ligt kan Antwerpen niet smaken.  Dat BAM tracé komt er niet!

Alle beelden zijn analoog gefotografeerd en niet gemanipuleerd. Er is niets van de negatieven verwijderd en er staat niets op de foto dat niet op het negatief staat.

Advertenties

2 Reacties op “Ademloze wandeling

  1. heel goede reportage! DAt mag ook eens gezegd worden, kijken alléén is niet genoeg meer! Nu wij nog ADEM hebben!

  2. Sinds gisteren is de Mobiliteit van Antwerpen de heetste aktualiteit geworden in de kranten,op T.V.,en op internet.Het is dus een grootse maatschappelijke strijd geworden in Vlaandern en vooral in Antwerpen.
    Uiteindelijk overwint het zogenaamde “evenwichtige”POLITIEKE COMPROMIS”.Dus de tegenstrijd GAAT DOOR ,maar nu op een andere manier.Het verkeer wil niet verhuizen,maar de stad Antwerpen nog veel minder!Dus wachten op het volgende referendum in onze STAD……..
    En het gaat inderdaad om bijna”alles”:natuurbehoud,fijnstoffelijke gezondheid,geluidsoverlast,betere mobiliteit voor de Antwerpenaren zelf,stadsleefbaarheid en het ganse MILIEU!Battle goes on tegen een vorm van KAPITALISME:het BAM-kapitalisme deze maal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s