Frietrevolutie in Antwerpen

Irak verslaan inzake regeringsvorming. Vandaag onderhandelen de politici reeds 249 dagen en nog steeds geen overeenkomst. Wel zijn we met zijn allen wereldkampioen regeringsvormen geworden. Ge moet het maar doen. Antwerpen vierde de Frietrevolutie op de Groenplaats. Sire als er nog Belgen zijn, dan ventileren ze hun frustraties graag via humor. Maar onderschat hun boodschap niet.

Een nieuwe staatshervorming is noodzakelijk

In België hebben we 48 ministers en 10 staatssecretarissen, logisch dat een nieuwe staatshervorming noodzakelijk is.

Vlaanderen is Mono-lingual. Terwijl lesgeven in het Frans een revolutie zou ontketenen zijn colleges in het Engels normaal en zelfs aanvaard door de meest rechtse Vlaamse partijen. Daarom is het geen probleem dat onderstaand filmpje in het Engels is. Het is voor iedereen die onze staatsstructuur nog steeds niet begrijpt.

De Zwitsers hebben 163 ministers

Zwitserland is met 7,5 miljoen inwoners beduidend kleiner dan België, maar toch tellen de Zwitsers 27 regeringen (1 federale en 26 kantonnale) met in totaal 163 ministers.  De oplossing is duidelijk, laat ons België serieus splitsen. Antwerpen krijgt dan zijn eigen regering. Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk krijgen ook hun eigen regering met de nodige ministers. Dit is echt noodzakelijk want de culturele verschillen zijn onoverbrugbaar.

De royalisten zijn de pineut

Vanmorgen las ik een voorstel om Albert II koning van het Brussel gewest te maken, Filip krijgt dan Wallonië en Vlaanderen krijgt de flamboyante Laurent. Bij een serieuze splitsing is de koninklijke familie te klein om alle koningen (M/V) te leveren en lijkt een republiek aangewezen.  Janssens en Bart De Wever hebben beiden kinderen en hoewel ze niet geboekt staan als royalisten …. wie weet?  Misschien is alles nog niet verloren.

Eigen boezem

Vandaag is het niet eenvoudig politicus te zijn. Het volk wordt steeds mondiger en daar kunnen ze niet mee overweg. Nu beginnen zelfs de studenten zich te roeren. Het ergste is dat ze nog gelijk hebben ook. Op Camping 16 logeren al meer dan 152000 burgers. Misschien moeten de politici eens in eigen boezem kijken en werkelijk de kiezers representeren. Het alternatief is een participatieve of directe democratie, maar dan zullen ze moeten presteren om hun postjes te houden.

 

Advertenties

6 Reacties op “Frietrevolutie in Antwerpen

  1. Goed geschreven Luc, om (gezond) jaloers op te zijn !

  2. Plezant gedaan, Flashke 🙂 Die video vind ik nog steeds heerlijk!

    Trouwens, het nieuwe voorstel van Van de Lanotte is volgens mij al ’n eerste stap in de richting van de ‘Zwitserse oplossing’ 😀

  3. Great Luc ! xxx

  4. tof artikel Luc, spijtig dat we in zo’n klein land zulk record moeten vieren

  5. tof artikel Luc, spijtig dat we in zo’n klein land dergelijk record moeten vieren!

  6. Het is inderdaad belangrijk om afstand te doen van de huidige dictaatachtige politieke partijheersschappij, en een eerste prille poging te wagen richting invoering van de democratie. Ikzelf ben een grote voorstander hiervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s