Frietmobiel in Doel

Doel is een merkwaardig dorp. Nostalgie van toen we hier vroeger kwamen wandelen, pijn omdat het zonder reden, steeds verder wordt vernield. Doel is ook de underdog die vecht voor zijn voortbestaan. Na eeuwen van bezetting ligt het in ons cultureel erfgoed om te kiezen voor de David die het opneemt tegen een gevoelloze overheid.

Ik ben reeds meer in Doel geweest dan ik me kan herinneren en telkens is er weer iets nieuws. Dit gevleugelde helikopter mannetje is toch zalig. Was graffiti maar steeds zo mooi.

We vertrekken niet morgen maar vandaag. Liever soldaat dan schismatiek.

Het kerkinterieur Doel is prachtig. De kerk is gebouwd van 1851 – 54. Het bovenstaande beeld verhaalt het verzet tegen de benoeming van de Gentse bisschop door Napoleon, nadat hij de zittende bisschop had gevangen gezet.

Op het braakliggend stukje zand stond tot voor kort een monument ter ere van de tijdens WO II gesneuvelde Britse soldaten. De stad Beveren heeft het in alle vroegte op 28/3/2011 weggehaald. Er zouden plannen zijn om het in Prosper Polder terug op te richten. Er wordt gezegd dat het monument bij het verwijderen vernield is. Het zal niet eenvoudig zijn het terug op te richten. De BBC maakte er een reportage over.

Dit dorpje verdwijnt druppelsgewijs, velen dwalen doelloos rond, omdat de heren politici rationele beslissingen nemen. Heren stroomt er slechts water door jullie aderen? araceli

Het langzaam doodbloedende Doel is maar de helft van het verhaal.

Doel leeft

Woonkrediet plus hier mini tarief en enkele fotografen met lange lenzen

Doel laat geen enkele kans liggen om te feesten. Het blijft vechten om zijn voortbestaan. De publiciteit voor woonkredieten in een dorp waar de overheid geen enkele kans laat liggen om het dorp af te breken vond ik ‘merkwaardig’. De fotografen maken de laatste jaren deel uit van het decor. Vergankelijkheid is zo mooi op foto. De bewoners hebben ermee leren leven en terwijl negatieve publiciteit ook publiciteit is, verkiezen ze toch een meer positieve benadering.

Dagjesmensen in Doel

Doel is de plaats waar je een verouderde windmolen en kerncentrales op 1 foto zet. De vlieger verwijst samen met de windmolen naar de toekomst van duurzame energie.

De fanfare met achter zich de frietmobiel

Vanaf 6u zijn er gratis frietjes en bier of frisdrank. Het feest gaat door. Veel bezoekers gaan nog naar huis met een bus gratis olie. Geen olie uit Irak, maar frietolie. Het was weer een fijne dag in Doel.

Advertenties

7 Reacties op “Frietmobiel in Doel

 1. Interessante persoonlijke invulling van het dorpsfeest !

 2. Positieve benadering van een drama,waaruit blijkt dat Doel vele facetten heeft. Helaas heb ik in mijn reportage een iets duisterder beeld geschetst. Ben benieuwd wat onze andere fotografen er van gemaakt hebben…

 3. heel duidelijke reportage “Flashke”, we hadden het op de dijk nog over E.De Bruyn met Mie Branders en zie hij richt ’s anderendaags al een andere partij op! maar stelt het iets voor?

 4. leve de p☼sitieve benadering!
  sch☼☼n gezegd, Flash!
  *(☼♥☼)*

 5. @F2 heb je je reportage gepost?

 6. Ik heb Mon, François en Leo niet gezien …… ;-(
  Ben vooral in De Spuikom gebleven met een lekker Duveltje !
  Alle reden zijn goed om te vieren !
  LEVE DOEL !
  Enkele foto’s op Facebook ….
  Groetjes aan onze Flash en de andere Brandpunters !

 7. Ik ben wat in de war met sommige van deze commentaren… ik voel eerder een soort bitterheid en woede achter deze reportage – net aan de grens van het cynisme. En neen, ik keur het niet af of goed… ik kan dat gevoel goed verstaan.
  Of lees ik iets dat er niet is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s