Er is teveel verkeer in 2070

Er is teveel verkeer in 2070. Dagelijks schuiven de auto’s door Zwijndrecht en Burcht (postnummer 2070) aan op de E17 voor de Kennedy tunnel. Het Meccanotracé biedt een oplossing voor de twee gemeentes. Omdat de Vlaamse overheid  vasthoudt aan het BAM tracé richten vandaag een aantal inwoners de actiegroep ‘Ademloos 2070’ op.

De groep heeft momenteel een 20-tal leden. Op de foto is huisarts Fideel Bernaers, aan het woord. Naast hem zit Marc Dobbeleir, Gilbert Cant van ABLLO (red. ABLLO verzet zich reeds van 1976 tegen de grote ring en is nu voorstander van het Meccanotracé om de verkeersproblematiek op te lossen) en Wim Van Hees van Ademloos. Eind mei was er een Meccano presentatie in ’t Waaigat in Burcht. Rond 23:00u tijdens de vragenronde, was nog bijna iedereen aanwezig. Toen is besloten een actiegroep op te richten en vandaag is hij er.

Wim Van Hees toont drukproeven van de affiches met de tekst: “Er is teveel verkeer in 2070”. Iedereen weet ondertussen dat de negatieve effecten van een drukke verkeersweg tot op 1500m meetbaar zijn. Heel Zwijndrecht en Burcht woont op minder dan 1500m van de E17.

Gilbert Cant van ABLLO  toont het bezwaarschrift tegen de huidige plannen om een gevangenis in Beveren te bouwen. Ook Ademloos en stRaten-generaal hebben een bezwaarschrift ingediend. Zoals kerncentrales vlak bij de grens gebouwd worden, zo is de gevangenis van Beveren op de grens met Zwijndrecht voorzien. Gisteren is de inspraakprocedure gestart. Men heeft tijd tot 5 juli om een bezwaarschrift in te dienen. Dat betekent dat de burgers op 7 dagen, de plannen moeten opvragen, interpreteren en eventueel een bezwaarschrift indienen. Ieder weldenkend persoon organiseert inspraak vóór de beslissing. De overheid organiseert inspraak ná de beslissing. De plannen voor de gevangenis liggen immers reeds van 4 mei 2011 klaar. Het bezwaar van de Vlacoro (18 juni 2011) heeft de Vlaamse regering naast zich gelegd. Dit is wat de Vlaamse regering inspraak noemt. Dit is wat de Vlaamse regering goed bestuur noemt.

Wim Van Hees toont nog een drukproef van een andere affiches: “Geen gevangenis zonder Meccano”. Gisteren tijdens de inspraak procedure protesteerden de aanwezigen tegen het gebrek aan openbaar vervoer naar de gevangenis e.d. en tegen de manier waarop de overheid de gevangenis op het perceel wil bouwen zodat het Meccano tracé onmogelijk wordt. Het is perfect mogelijk de gevangenis EN de op en afritten voor de Meccano op het voorziene tracé te bouwen. Als de overheid rekening houdt met zijn eigen diensten (Vlacoro) en zijn burgers dan passen ze hun plannen aan.

Advertenties

2 Reacties op “Er is teveel verkeer in 2070

  1. Bedankt voor deze mooie samenvatting van de stukjes en brokjes die ik had opgevangen…

  2. Hey Luc, mooi stukje en idd duidelijk waarover het hier gaat. Bedankt voor de steun !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s