Kleurrijke Klimaatmanifestatie in BXL

Van 28 november tot 9 december verzamelt de wereldtop in de Zuid-Afrikaanse stad  Durban voor de 17e VN Klimaatconferentie. Zaterdag wezen duizenden manifestanten de politici erop dat het meer dan tijd is dat ze eindelijk hun verantwoordelijkheid nemen.  Zonder snelle en drastische maatregelen, worden de gevolgen voor de aarde onomkeerbaar.

De manifestanten leggen symbolisch de afstand Brussel-Durban (10000km) ecologisch af.

De wereldleiders zitten in een Flintstone-achtige wagen en worden constant bestookt door lobbyisten waarmee ze akkoorden afsluiten.

Europees parlementslid Bart Staes (2e links) draagt mee het ‘Red Klimaat van Bankroet’ spandoek van de Groen! vertegenwoordiging.

Flash: Kunnen we het ons  economisch permitteren nu iets aan het klimaat te doen?

Bart Staes: Nu niets aan het klimaat doen zou het domste zijn dat je kan doen, ook economisch. Met de Europese Groenen hebben we een plan uitgewerkt, de ‘Green Deal‘ Het is een investeringsplan om de 3 huidige crisissen te gelijkertijd te bestrijden, de financieel economische-, de klimaat- en de sociale crisis. Er is  enorm veel armoede en gebrek aan werk, zowel hier als in de 3e wereld. Investeren in zo’n Green Deal is vooral investeren in groene technologie die ervoor zorgt dat er veel jobs gecreëerd worden, dat er een serieuze input is in de economie en  dat er in één beweging iets gedaan wordt aan het klimaat

Flash: Kan je niet beter eerst de economische crisis oplossen?

Bart Staes: We weten hoe het gaat als je alleen tracht de financieel-economische crisis op te lossen. Dan wordt er zoals vandaag heel veel geld in de banken gestoken die voor een groot stuk de huidige crisis veroorzaakt hebben. Hiermee creëer je geen jobs en los je de 3e wereldproblematiek en de klimaatcrisis niet op.

Onze middelen zijn schaars en we moeten alles doen om onze investeringen zo efficiënt mogelijk te laten renderen en dan denk ik dat investeren in groene technologiën een goede aanpak is.

There is no Planet B’

Het is onvoorstelbaar met wat een energie sommigen deelnemen en dat gedurende heel de tocht van het Noord- naar het Zuidstation volhouden.

Het onderstaande videofragment geeft hier een goed voorbeeld van.

Ik ben een klimaatvluchteling van Tuvalu. Tegen 2050 zijn we met 200 miljoen.

Wanneer worden de afgesloten akkoorden nageleefd?

Advertenties

4 Reacties op “Kleurrijke Klimaatmanifestatie in BXL

  1. Toffe foto 24098 klimaatakkoorden, foto één met sneeuwvlokken maakt me vrolijk, muziek-filmpje laat me helemaal thuis voelen. Dankjewel om dit te delen.

  2. Was al komen zien maar nog geen kans gehad om er een commentaar onder te zetten. Inderdaad heel kleurrijke bedoening 🙂 En mooi in beeld gebracht… De laatste foto zegt het wel allemaal, he? 😉

  3. Howdy! Would you mind if I share your weblog with my twitter group? Theres lots of people that I think would truly enjoy your content material. Please let me know. Thanks efadadeckfge

  4. You must indulge in a contest for among the greatest blogs over the internet. Ill suggest this web website! kdegedcbedde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s