Nooit meer Fukushima

Om de kernramp in Fukushima te herdenken manifesteerden tegenstanders van kernenergie wereldwijd. Het Belgisch netwerk Stop Kernenergie organiseerde de actie. Vorig jaar, in oktober ontving Di Rupo, een petitie met 100.000 handtekeningen tegen kernenergie.

De manifestanten willen dat België nu eindelijk uit de kernenergie stapt en overgaat op een milieuvriendelijk energiebeleid. Een beleid dat energie voor iedereen waarborgt en verspilling tegengaat en waar geen plaats is voor kernwapens

Kernenergie is sowieso een doodlopende zaak. In Nederland is een tweede kerncentrale in Borssele, begin dit jaar nog afgeblazen omdat de investering te riskant is.

Het Nucleair Forum, dat beter het Pro Nucleair Forum zou heten, beweert dat kernenergie veilig is. De manifestanten denken er anders over.

Het risico is voor de bevolking, de winst voor het Franse Electrabel.

De kans van een tsunami in Tihange is onbestaand, maar dat is een vals argument om te beweren dat er geen zich daar of in Doel geen nucleair ongeval kan voordoen van de dezelfde omvang. Gaan bij een nucleair ongeval alle Vlamingen in Wallonië wonen of komen alle Walen naar Vlaanderen?

Kernenergie en kernwapens gaan hand in hand als een Siamese tweeling. De meer dan 300.000 doden in Hiroshima en Nagasaki hebben de prijs voor onze nucleaire kilowatts betaald.

Ons kernafval is onze erfenis voor ons nageslacht.

Advertenties

3 Reacties op “Nooit meer Fukushima

  1. Mooi !!

  2. Mooi !

  3. Heel mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s