Bloemen voor de gevangenis van Beveren

Ademloos, stRaten-generaal, en de natuurverenigingen ABLLO, Natuurpunt Wal en Ademloos 2070 hebben, samen met de vele sympathisanten, alles gedaan wat redelijkerwijs mogelijk was om de gevangenis van Beveren 48 meter op te schuiven.

Als de gevangenis 48m op hetzelfde perceel opschuift dan kan het stuk E17 door Zwijndrecht en Burcht, samen met de ring door Antwerpen ontlast worden.

De werf is niet afgesloten. Er staat alleen een verboden toegang voor voertuigen bord. Het materiaal wordt opgesteld.

De politie waakt en vraagt telefonisch instructies. De burgemeester zegt dat de actie daar niet mag. Het mag wel buiten de hekken.

Wat later komt een tweede politiecombi. Er zijn op dat ogenblik al een 10-tal actievoerders waaronder 2 kinderen. Het lijkt wel een aflevering van de kolderbrigade.

De meeste actievoerders komen per fiets.

Bloemen om straks op de kist te leggen.

Guido Verbeke: (Ademloos) Op 500m van drukke verkeerswegen sterven we jonger. Zelfs al in de moederschoot worden kinderen daar benadeeld en geremd in hun ontwikkeling. In Zwijndrecht wonen maar weinig mensen buiten de ‘deadzone’.

Manu Claeys: (stRaten-generaal) De overheid houdt zich niet aan de regels en Manu maakt zich sterk dat Europa zal beslissen dat de gevangenis zal moeten afgebroken worden. Reeds 28 maanden hebben de makers van het meccano tracé gemeld dat de ligging van de gevangenis een probleem is. Een bouwvergunning was toen nog niet aan de orde.

In maart 2010 is de meccano in het Vlaams parlement voorgesteld, lang voor het uitgeven van de vergunning, wat staatssecretaris Verherstraete (CD&V) ook zegt.

Gilbert Cant: (ABLLO) De milieu bewegingen het Waasland staat volledig achter het meccanotracé.

Kris Peeters: (voorzitter Ademloos 2070 en secretaris van Natuurpunt Wal) Begraven we vandaag de gevangenis of de onschuld van de beleidsmakers?

Wim van Hees: (Ademloos) Toen we met onze actie startten zei de helft van de mensen: “Hoe kan je op jouw leeftijd zo naïef zijn. Alles is immers al beslist. Ga liever met je kleinkinderen spelen.” Nu zeggen ze: “Hoe is het mogelijk dat we zo schandalig bestuurd worden.” Anderen noemen ons de ‘dwarsliggers die de politiek terug op het spoor zullen brengen.’

We zijn het steentje in de schoen van de politiek.

Paul Schrijvers: Heeft zich opgekleed om als eerste te solliciteren in de deze gevangenis.

Zoals gebruikelijk wordt de kist tussen de mensen naar voren gedragen.

Er klinkt ‘begrafenis muziek’ terwijl de mensen bloemen op de kist leggen.

Heel deze actie is in voorbereiding van de optocht van volgende week zondag. Op 17/6/2012 wandelen dan  mensen met vragen, vanuit Merksem en Deurne naar Park Spoor Noord.

De actiegroepen zijn springlevend.

De Vlaamse regering torpedeert de overkapping van de Antwerpse ring

Advertenties

Een Reactie op “Bloemen voor de gevangenis van Beveren

  1. Perfect verslag van een aangename middag, ondanks de boodschap. Je hebt de essentie weer prachtig verwoord. Thx.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s