Craeybeckxtunnel picknick

Ademloos en stRaten-generaal tonen, hoe het overkappen van een autostrade de leefbaarheid van de stad kan verbeteren. Ze houden, een beetje naar het model op de Anspachlaan in Brussel, een picknick. Het is één groot familiefeest. 

De Craeybeckxtunnel kennen we allemaal vanuit de auto. Op minder dan 100m van de beelden in het Middelheim openlucht museum picknicken en tango-en 1485  personen op het dak van de E19.

Alleen aan de nooduitgangen en luchtkokers, zoals hier onder de bomen, merk je dat je bovenop een autostrade zit.

De deelnemers wensen het doorgaand verkeer rond de stad en de huidige ring overkapt.

Optredens en toespraken van Paul Schrijvers,  Annemie Sauer, Jona de Beuckeleer en Jef Vingerhoedt (makers van de video hier onder), Lebuïn D’Haese, Yvonne Walter, Manu Claeys, Christian Leysen, Peter Holvoet-Hanssen, Wim Van Hees

SOS-Zurenborg zegt dat: “gecontacteerde Belgische labo’s bedankt hebben voor het onderzoeken van de effectiviteit van de (fijn) stofmaskers voor fietsers. Ze vreesden met een dergelijk onderzoek belangrijke klanten te verliezen. Een buitenlands labo wil het nu wel testen.”

Kattendijk tango vult de dansvloer

Politiek

Leefbaarheid en mobiliteit zijn in de komende gemeenteraadsverkiezingen, hot-items. Verschillende politieke partijen zijn dan ook vertegenwoordigd, ze genieten net als de anderen van de dag. Ze weten dat het gros van de aanwezigen, op 14 oktober, op een ‘pro meccano partij’ zal stemmen.

Lijsttrekker Meyrem Almaci , GROEN! is goed vertegenwoordigd.

Lijsttrekker Peter Mertens, PVDA+ is goed vertegenwoordigd, je kan niet naast hun rode T-shirts met wit-gele ster kijken.

Willem-Frederik Schiltz van Open Vld.

Lijsttrekker Ivo Janssen van ROOD!

Positief Ingestelde Personen

Deze fiets is Cool.

Heel de organisatie draait zonder subsidies op vrijwilligers. NIP’s (negatief ingestelde personen) denken misschien dat het allemaal niets uithaalt, daar willen de mensen die hier de handen uit de mouwen steken niet van weten. Ze blijven ervoor gaan.

De leden van de Fietskeuken in de Van Diepenbeeckstraat in Antwerpen stellen zich voor. Elke zondag helpen zij, tussen 15:00 en 18:00u, anderen hun fiets herstellen. Hiermee willen zij het fietsgebruik aanmoedigen. Vandaag hebben ze weinig werk, de meeste fietsen hier zijn goed onderhouden.

Al een jaar ruimt een koppel op allerhande manifestaties in binnen- en buitenland, gratis zwerfvuil op. Ondertussen hebben ze al één ton verzameld. 

Iedereen die ik spreek is positief over de dag en de actie. De batterijen zijn weer wat opgeladen.

Advertenties

2 Reacties op “Craeybeckxtunnel picknick

  1. warme en gezellige sfeerweergave !

  2. Dirk Avonts

    Laat ons meer het positieve alternatief tonen voor de Antwerpenaren. Wie wil de Creaybeckx-overkapping terug open kappen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s