Zet een Park op de Ring

Op de hoek van de Frankrijklei en de Leysstraat hang een enorme 500m² affiche van Ademloos en stRaten-generaal. Ze roepen de kiezers op om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor een ‘Pro Meccano Partij’ te kiezen. 

Wim Van Hees, Dirk Avonts en Manu Claeys voor de affiche met “Zet een park op de ring. Stem op een Pro Meccano Partij”

Wim Van Hees: “Vorige dinsdag hoorden we eerst dat de gevel van het Café des Arts, beschikbaar was. We hebben heel snel moeten beslissen. De affiche is geïnspireerd door de ‘deringoverkapt‘ film op YouTube.”

“De eerste verdieping van het Cafe des Arts en het ‘Plein van de Democratie voor Iedereen’ ervoor worden plaatsen van ontmoeting, zoals we die ook hadden in de stadsfeestzaal in de aanloop naar het referendum.”

“Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen voeren we elke middag acties, vriendelijke acties. ‘Middagen van de democratie’ met een broodje en een koffie.”

“We willen de druk op de ketel zetten.”

Prof. Dirk Avonts: “Kijk naar de overheidsmaatregelen tegen passief roken. Je vindt positieve resultaten in de statistieken terug, zoals minder hartinfarcten. Druk verkeer komt ongeveer overeen met passief roken. Bij ons is de blootstelling aan fijnstof en lawaai zelf  nog erger dan dat passief roken. Als individu kan je ruimtes met rokers vermijden, maar aan het fijnstof en lawaai kan je in de stad niet ontsnappen.”

“Vergelijk nu de overheidsmaatregelen tegen passief roken met die tegen fijnstof en lawaai.”

“Er kunnen ‘nu’ maatregelen genomen worden die de gezondheid van de Antwerpenaren ten goede komen. Als de overheid die nu niet neemt is het duidelijk dat ze de gezondheid van de burgers niet respecteert.”

Manu Claeys: “We hebben tot aan de gemeenteraadsverkiezingen nog twee weken om politieke mist te scheiden van werkelijkheid.”

“Janssens en De Wever spuien mist als ze zeggen dat ze het MER rapport afwachten. Het MER is eerst volgend jaar vlak voor de zomer klaar, niet tegen het eind van het jaar. Het is mist spuien om tijd te winnen om het BAMtracé (=Oosterweel) verder te kunnen ontwikkelen.

 • Witteveen+Bos krijgen opdracht om het Oosterweel tracé verder uit te werken.
 • Er is een vacature verschenen voor een Oosterweel projectleider
 • De bouwaanvraag voor de Lange Wapper is nog steeds niet ingetrokken.
 • De gevangenis van Beveren wordt gebouwd op het meccanotracé, hierdoor wordt niet het meccanotracé maar een minder gunstige variant van het meccanotracé onderzocht.

Men creëert voldongen feiten. We maken ons zeer grote zorgen, want de context wijst erop dat ze die Oosterweel gaan bouwen.”

“Stadspartij en NVA stellen dat ze de ring tussen de Borsbeekbrug en de Zurenborgbrug willen overkappen (=280m). Dat is natuurlijk niet wat wij met overkappen bedoelen.”

“Wij hebben de prijs zeer nauwkeurig berekend en komen, afhankelijk van het aantal rijstroken die moeten overkapt worden, op een bedrag tussen de 600 a 960 miljoen €. Ludo Van Campenhout spuit mist als hij zegt dat het overkappen van de ring 4 miljard € gaat kosten. Madrid heeft 4 miljard € gekost, maar daar is dan ook 24km overkapt.”

“Een overkapte ring heeft een groot terugverdien effect waardoor hij in werkelijkheid nog veel minder zal kosten. De Oosterweel is veel duurder dan het meccanotracé,daardoor recupereer je ook nog  een deel. ”

“Overkappen is mogelijk omdat:

 1. Het technisch haalbaar is.
 2. Het politiek haalbaar is. (volgens Groen!, Open-Vld, VB, PVDA+ en Rood!)
 3. De wetgeving laat het toe. (niet met Oosterweel- maar wel met meccanotracé)
 4. Het is betaalbaar.”
Advertenties

5 Reacties op “Zet een Park op de Ring

 1. amaai, full time job ! moet kunnen voor het goede doel ! nog 2 weken te gaan ! sterkte Luc

 2. goed bezig!!!!

 3. Beste, hmm een vraag : welke parij gaat hier nog lang ‘ rond de pot draaien ‘ het is raden maar , in ieder geval die éne partij niet ( hoop ik toch )

 4. schitterend gedaan van onze mannen en ook van Flash om dit nieuws zo snel te coveren! hopelijk wordt het gesmaakt door de Antwerpenaar

 5. R. Verlinde

  Moet absoluut kunnen, Antwerpen is amper nog leefbaar. Eerst dit aanpakken en realiseren… dan op naar een leefbaar België, please!
  Danke Manu!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s