Occupy Antwerp viert Kerst

Ruim een jaar geleden startte in Antwerpen een afdeling van de Occupy beweging. Sindsdien verkondigen ze elke zaterdag in Antwerpen, dat een andere en betere samenleving mogelijk is. Occupy Antwerp richt zich voornamelijk tot de zwakkeren van de 99%. Elke week bakken een aantal vrijwilligers lekkers voor de volxkeuken.L1080102

Occupy Antwerp deelt een folder uit waarin ze duidelijk maken waar ze voor staan.  De tekst staat hieronder tussen aanhalingstekens.

L1080082

“Kerst is het feest van Vrede en Liefde …
Kerst is een feest van Warmte en Aandacht geven …
Kerst is een Feest om even bij stil te staan …”

L1080026

Murginales kwam met veel sfeer langs.

“Dat doet Occupy Antwerp dan ook grondig …”

L1080038

“Met de nodige aandacht voor armoede en de zwakkeren, in onze maatschappij.(zoals alleenstaande ouders, wooncrisis, huisjesmelkerij, ‘illegalen’ in gesloten centra, weinig opvang voor dak- en thuislozen, ouders met kinderen in vluchthuizen, leefloners, eenzamen, jongeren, bejaarden)”

L1080040

“Het stadsbestuur en de overheid kunnen deze wantoestanden, waar zeker 20% van de bevolking mee te maken heeft, aanpakken. Dat krijgt daar geld en tijd voor! Het bestuur doet dat duidelijk niet en laat een groot deel van de hulpverlening over aan vrijwilligers zonder zelf de problematiek efficiënt op te lossen.”

L1080066

“Met de nodige aandacht voor onze vrijheid en het recht om warmte en liefde te kunnen delen met diegenen die het nodig hebben: dak- en thuislozen, alleenstaande ouders, jongeren, ouders met kinderen in vluchthuizen, ‘illegalen; enz …”

L1080118

“Zodat we benodigdheden kunnen uitdelen zonder dat daar GAS boetes of andere repressieve maatregelen aan te pas komen en zonder dat we acties, zoals soepbedeling en gezonde voeding aanbieden of het inzamelen van dekens, warme kleding, speelgoed of boeken, oeverloos moeten aanvragen.”

L1080079

“Met de nodige aandacht voor echte democratie, voor en door het volk.
Met de nodige aandacht voor armoede, onrecht, dierenleed, natuurvernieling, vervuiling en oorlog die in de wereld omgaan.”

L1080083

“Wij tonen dit nieuws (red. via vloerkranten), dat nog steeds de reguliere media niet haalt en degenen die daarvoor verantwoordelijk voor zijn: banken, multinationals en de militaire industrie, kortom de 1%.”

L1080075

Onze acties, waar wij een Volxkeuken hebben, inzamelingen doen voor hulpbehoevenden, de wantoestanden aanklagen en Goed Nieuws brengen aan de omstanders via onze vloerkranten, vinden elke zaterdag plaats.”

L1080077

Schrijver Jeroen Olyslaegers is een van de organisatoren van de volxkeuken.

“Met de nodige aandacht om je toekomst positief in eigen handen te nemen. Manieren hoe je als groep of gemeenschap dingen kunt veranderen worden ook aangegeven.”

L1080092

“Er wordt lekker gegeten, gewerkt, muziek gemaakt, gemic-checked, gelachen en vooral veel interessante dingen besproken.”

L1080111

“Bovenal stralen onze Acties Warmte en Makstolerantie uit.”

L1080087

“We Are The 99%. We Are One!”

L1080129

Lamour Gaga komt ook nog even langs.

Tot hier de tekst van Occupy. De Occupy beweging is de laatste maanden in Antwerpen stevig gegroeid. De acties hebben de sfeer van de happenings in jaren 60-tig. Terwijl het in de sixties vooral een jongerenprotest tegen het establishment was, wordt het protest tegen de 1%, door een gevarieerdere groep gedragen.

Advertenties

3 Reacties op “Occupy Antwerp viert Kerst

  1. Moedig met zo’n weer 😉

  2. Anita Lieblich

    Zoals steeds, goede sociale reportage. Wens je langs deze weg nog veeeeeeeeele jaren fotoplezier zodat wij allen zouden kunnen meegenieten van je visie van Antwerpen. Prettige feestdagen vanuit het zonnige Bolivia. Anita.

  3. het weer viel nog mee ,en twas echt gezellig om daar te zijn gr dirk en zoontje regi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s