Betoging Gemeenschappelijk Vakbondsfront in BXL

De vakbonden betogen. De betogers zijn het beu steeds meer te moeten presteren voor minder. Er komt veel meer volk dan verwacht. Het water komt bij steeds meer mensen tot aan de lippen. 

_IGP7449

Het is niet omdat sp.a en SP in de regering zitten, dat de vakbonden tevreden zijn.

_IGP7304

Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft opgeroepen voor een betoging, niet voor een staking. Als ik het Centraal Station in Antwerpen binnen stap is het duidelijk dat er veel volk komt. Het worden er volgens de politie 30000 en volgens de vakbonden 40000.

_IGP7308

Deze groep stapte in Vilvoorde op de trein. De faam van de Antwerpse burgemeester reikt tot ver buiten ’t Stad. De betogers zijn het beu en willen iets anders dan de steeds verdere afbraak van welzijn en welvaart.

_IGP7473

Een betoging geeft overlast. Hier rijdt geen enkele auto meer. Ook nu zullen er weer stemmen klinken die zeggen dat zoiets niet kan, dat er op andere manieren moet geprotesteerd worden. Daar gaat het vandaag juist om. Er is op andere manieren geprotesteerd, er is gepraat. Er is niet geluisterd en dan moet je uiteindelijk wel op straat komen.

IGP_7376_9

Het job verlies bij Arcelor-Mittal en Ford Genk is enorm. Er zijn veel bedrijven die sluiten of reorganiseren. En wat deden de politici? ‘Ze stonden erbij en keken ernaar.’

_IGP7338

Betogen is hoofdzakelijk een mannenzaak.

_IGP7334

In het station van Brussel-Noord heb ik mijn oordoppen al ingestoken. Mannen moeten altijd wat stoer doen en daar hoort dikwijls een pintje bij.

_IGP7403

Niet dat de dames nooit een pintje drinken maar als de druk te hoog wordt zijn ze flink benadeeld.

_IGP7392

Door de band gaat het er geciviliseerd aan toe, alleen moet je bij het fotograferen opletten want voor je het weet krijg je van een of andere stripfiguur een cactus met pot en al naar je kop.

_IGP7427

Deze dames roepen ons ter orde want het is en blijft een betoging.

_IGP7460

Het blijft een betoging maar het is ook altijd een beetje feest. Zelfs met Monica De ijs-Coninck. Als Monica niet bij de verkeerde partij zou zitten dan had BDW het De Coninckplein in Antwerpen zeker naar haar vernoemd. Wat hebben ze in Antwerpen toch fantastische mensen.

_IGP7442

De ACV militanten die ik sprak liggen niet wakker van de NV-A aanval op het middenveld en het ACW in het bijzonder. Ze wachten met vertrouwen het onderzoek af. Het ACW mag zeker niet aan belastingontduiking doen maar langs de andere kant zien ze geen reden waarom het ACW méér belastingen zou moeten betalen. Als je als burger recht hebt op bijvoorbeeld een isolatiesubsidie dan getuigt het toch niet van slecht burgerschap om die op te vragen.

_IGP7369

Van ver leek het een minister.

_IGP7451

Sommige voorbijgangers staken bij het zien van deze vlag hun vuist omhoog. Na al die jaren is Che nog steeds een inspiratiebron.

_IGP7497

Ik betwijfel of het staal de toekomst is, zoals deze gemaskerde groep beweert. Dat de politiek moet handelen, daarin hebben ze ongetwijfeld gelijk. Ik denk wel dat we nood hebben aan een lange termijnvisie (met bijv, reconversie) en niet kost wat kost moeten behouden wat ooit geweest is.

Advertenties

6 Reacties op “Betoging Gemeenschappelijk Vakbondsfront in BXL

 1. Sterk overzicht !!! alsof ik er zelf bij was !

 2. Anita Lieblich

  De foto’s bij je reportage zijn gewoon SCHITTEREND.

 3. Bedankt Anita

  Voor de reactie, het geeft me een goed gevoel..

  Hartelijke groeten

  Flash

 4. Mon, Je reactie doet me plezier.

 5. Mooie reportage Flashke!

 6. Bedankt Nil

  Hartelijke groeten

  Flash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s