Occupy van Jut naar Jar

Occupy Antwerp mag sinds enkele weken niet meer op het Astridplein staan. Occupy Antwerp mag geen vers voedsel meer uitdelen. ’t Stad krijgt nog even het voordeel van de twijfel, maar al die regelneverij begint meer en meer op pesten te lijken.

K454_15

Groenplaats 23/3/2013

Een handelaar van op het Astridplein heeft over oneerlijke concurrentie geklaagd en daarom mag Occupy niet meer op het Astridplein. Zaterdag 23/3 stonden ze terug op de Groenplaats.

K454_14

Occupy zou alle weken op een ander plein moeten staan. Dit is onaanvaardbaar want vele bezoekers hebben geen internet. De ondervinding leert dat het weken duurt vóór de minderbedeelden de weg terug vinden.

K454_19

Er mag geen vers voedsel meer uitgedeeld worden. Verschillende sympathisanten brengen eigengemaakte soep, quiche of gebak naar het Occupykraam. Volgens de regels van de voedselinspectie mag dat niet.

K454_22

Het unieke van deze ‘volxkeuken’ is niet het uitdelen van het eten maar het contact dat dit uitdelen tussen de verschillende bevolkingsgroepen tewerkstelligt. Je wordt niet als arme gestigmatiseerd als je iets van het kraam eet of meeneemt want iedereen snoept er van.

K455_.30jpg

Als peuter hebben we allemaal (moeten) leren delen. We mochten niet op onze vriendjes ‘kloppen’ omdat wij met dat stuk speelgoed wilden spelen. Als we in de winkel een snoepje kregen dan deelden we dat met onze broer, zus of vriendje. Je eet of snoept niet voor de neus van een ander. We hebben dat onze kinderen geleerd en die hun kinderen.

_IGP7544

Gemeenteraad 25 en 26/3. Op grote tv schermen kan het publiek naast de raadszaal de debatten volgen.

Het zou tot dag 2 van de Antwerpse Gemeenteraad duren vóór Peter Mertens interpelleert over de toekomst van de Volxkeuken van Occupy Antwerpen.

Peter Mertens‘: “De Occupy’ers organiseren elke zaterdag een voedselbedeling om de kanker van armoede op de agenda te zetten. Mensen komen samen op de openbare ruimte om op een ludieke en creatieve manier actie te voeren tegen de stijgende armoede (25 procent in Antwerpen). Ze discuteren, vergaderen, picknicken op een publiek plein. Zo maken zij van de openbare ruimte een actieve ontmoetingsplaats.”

Meyrem Almaci (Groen) en Yasmine Kherbache (SP.a) treden Peter Mertens bij.

Zonder soep

K457_.06

Groenplaats 30/3/2013 ‘Moeder aarde reageert, wij ook.’

Occupy Antwerp is meer dan alleen voedsel uitdelen.

K457_.14

K457_.10

K457_.19

K457_.16

Op de Groenplaats is regelmatig iets te doen

K458_33

13 april, sportactiviteiten op de Groenplaats

Occupy Antwerp is op de Groenplaats gegroeid en moest later verhuizen naar het Astridplein. Van het Astridplein terug naar de Groenplaats en van daar naar …

K459_09

Het Hendrik Conscienceplein

K459_07

Het Hendrik Conscienceplein kent een lange traditie van acties. Misschien omdat ‘la conscience’, geweten betekent. Lieve(r)evolutie de allereerste Antwerpse Occupy-bewegings actie vond hier plaats.

K459_12

K459_19

K459_15

K459_24

K459_14 - Version 2

K459_01

De banken hebben het koud en op de Kaaimaneilanden is het warm.

K458_36

We kunnen toch niet met peeschijven betalen.

K459_16

Daarom crocheteert Sarah een jasje voor de banken, zodat ze ook hier kunnen functioneren.

Advertenties

2 Reacties op “Occupy van Jut naar Jar

  1. Lente en terug leven in de brouwerij. Ook hier in randstad ontwaken de bosbeschermers uit lange winterslaap. Super dat de Occupyers volharden in t stad en ook moeder Aarde koesteren. We houden contact!
    ERIC

  2. zo ben ik weer even mee ! bedankt Luc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s