Ademloos geeft Nabilla Ait Daoud een petitie af met ruim 5000 handtekeningen

Ademloos wil Mevr. Nabilla Ait Daoud, de nieuwe Antwerpse Schepen van Milieu (N-VA) helpen. Immers Minister van milieu Joke Schauvliege vroeg om voorstellen voor het aankopen van bos via het Vlaams Bossencompensatiefonds. Ademloos vindt dat als je een bos niet kapt je het niet moet herplanten. Ruim 5000 onderschreven de petitie.

_IGP7718

Van links naar rechts Wim Van Hees (Ademloos) , Nabilla Ait Daoud (schepen), Martine Van Wijngaerden (woordvoerster), en Matthias Janssens

De aanleg van de Oosterweelverbinding op het BAM tracé verwoest 100 ha groen, waaronder Sint-Annabos en Noordkasteel. De wet zegt: wie oud bos kapt, moet nieuw bos planten. Maar het Bossencompensatiefonds bevat slechts 1 miljoen euro. Veel te weinig om zoveel uniek bos te compenseren. Daarom, wat je niet kapt moet je niet herplanten.

_IGP7728

Guido Verbeke (Ademloos) geeft uitleg. In het gele kaft zitten de namen van iedereen die de petitie ondertekende. Nabilla Ait Daoud luistert aandachtig naar de argumenten.

_IGP7719

Wim van Hees krijgt de tijd om het Ademloos standpunt in een goede sfeer uit te leggen.

De Ademloos delegatie houdt aan het gesprek een positieve indruk over en het gevoel dat de tijd, zowel voor de schepen als voor Ademloos nuttig besteed is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s