Het Ferraris bos in Wilrijk is gekapt

Het Wilrijkse Ferraris bos met oude eiken is gekapt. Tijdens het kappen is de pers op een afstand gehouden en na het kappen riskeerde je als burger administratief te worden aangehouden als je bleef staan kijken en fotograferen.

_IGP8196

Toen ik toekwam maande een beveiligingsman van G4S de man met de grijze baard te vertrekken. En dit terwijl de ‘Struikrover van het Lappersfortbos’, want zo heet hij in de volksmond, van de politie toelating had gekregen om te fotograferen op voorwaarde dat hij het terrein niet opging, wat hij ook niet deed.

_IGP8198

Even later lost de polite de G4S bewakers af

_IGP8199

Zo ziet het er nu uit. Met de politie op de loer heb ik braaf over de omheining gefotografeerd.

Er komen nog enkele jongeren fotograferen.  De politie zegt nu dat iedereen weg moet. Degenen die blijven staan en let wel, dit is op de openbare weg, zullen administratief aangehouden worden. Het lijkt of de agent, nadat de G4S beveiligingsmensen vertrokken zijn nieuwe instructies heeft gekregen. Of ook de pers gaat aangehouden worden als ze blijft staan weet hij nog niet.

R0080316

Zo zag het bos er tijdens de bezetting door GroeNoord uit.

_IGP8200

Nu ziet het er zo uit.

Een agent blijft voor het hek achter zodat niemand blijft staan om foto’s te nemen

Ik vind het zeer raar dat je zelfs op straat kan aangehouden worden omdat je foto’s neemt. Ik vind het nog raarder dat G4S beveiligingsmensen op de openbare weg anderen aanmanen om niet te fotograferen en weg te gaan.

Foto’s van hoe het bos er voor en tijdens de bezetting uitzag vind je in het artikel: GroeNoord en Groenfront bezetten het Ferraris bos in Wilrijk 

Advertenties

2 Reacties op “Het Ferraris bos in Wilrijk is gekapt

  1. Die G4S zullen eens dringend de wet Tobback moeten herlezen denk ik,kwestie dat ze er even aan herinnerd worden wat hun bevoegdheden zijn.Dat de politie de pers verboden heeft om vanaf de openbare weg foto’s te nemen is al helemaal zever! Het ENIGE waar ze kunnen(en mogen) over zagen is het feit van het portret recht.Niet meer of niet minder dan dat.

  2. het bewijst wel dat ‘ze’ schrik hebben van de ‘gewone’ burgers en dat is een goede zaak. In het licht van je vorige artikel over de luchtvervuiling, wel cynisch en vooral heel jammer dat er weer groen verdwenen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s