Het verhaal van je rommel

Na tien jaar de wereld rond te reizen schreef Annie Leonard een boek, ‘The Story of Stuff’, waarin ze een overzichtelijk verhaal vertelt over hoe onze producten beginnen bij ontginnen van de grondstoffen om na gebruik te ‘verdwijnen’ op de afvalbergen.

R0080668

Aan het lezen van het boek of het bekijken van de video, hou je geen schuldgevoel over …

Iedereen weet dat we de grondstoffen, of het nu olie is, ertsen of water, niet aan het huidige tempo kunnen blijven gebruiken, op = op. We beseffen ook wel dat we iets aan onze afvalberg en de vervuiling van ons milieu moeten doen. Stilletjes hopen we, tegen beter weten in, dat het allemaal zo geen vaart zal lopen en dat de technologie het wel zal oplossen. Annie Leonard antwoordt hierop met van Einstein geleende zin: “Problemen kunnen niet opgelost worden binnen hetzelfde paradigma als waardoor ze zijn ontstaan.” m.a.w. als we met zijn allen op één wereld verder willen, zullen we serieus aan ons denkkader moeten sleutelen. Het fantastische aan de ‘Story of Stuff’ vind ik dat je aan het lezen van het boek hoop overhoudt, geen schuldgevoel.

Neem de tijd en bekijk de video. Ik vond het alleszins de moeite.

Op de Story of Stuff website vind je nog meer van Annie Leonard’s video’s die je allemaal met nederlandse ondertitels kan bekijken.

Advertenties

Een Reactie op “Het verhaal van je rommel

  1. Schitterende dame!!!
    Bedankt voor de kennismaking! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s