Alle kansen voor A kids?

Twee manifestaties op dezelfde avond vóór het begin van de gemeenteraad. Steeds meer protest, dat de politici van de meerderheid telkens weer naast zich neerlegt. Tegenover deze wakkere groep van burgers die beseffen dat het steeds verder achteruit gaat, staan de ingedommelde kiezers in het stemhokje. 

R0010022

De eerste manifestanten (± 1000) protesteren tegen het afschaffen van de bos- en zeeklassen door Open-VLD schepen van onderwijs, Claude Marinower. Het is een maatregel die de zwaksten treft en de solidariteit ondermijnt.

R0010013

Deze manifestaties zijn slechts de oppervlakkige symptomen van de kloof tussen burger en politiek die (wereldwijd) steeds dieper wordt.

R0010029

Verdeel en heers om aan de macht te blijven. “There is no such thing as society” werkte in het Engeland van Thatcher, dus waarom niet in het Antwerpen van De Wever?

R0010043

N-VA kijkt graag over de landsgrenzen. Naar Duitsland bijvoorbeeld, waar de armoede groeit en werklozen uit de statistieken verdwijnen door mini-jobs.

R0010036

Of naar Nederland, dat de “Shock Doctrine” goed begrepen heeft. Daar slagen ze erin een straatveger uit bezuiniging te ontslaan om hem dan, nadat hij langdurig werkloos is, als activering terug straten te doen vegen om zijn bijstands uitkering te krijgen. De man zelf gaat er 400€ per maand op achteruit.

R0010039

Aansluitend  organiseerde Ivo Janssen van Rood! een manifestatie onder het motto dat de stad ook van de minder kapitaalkrachtigen is. Zijn boodschap voor de gemeenteraadsleden: Geef daklozen onderdak, zorg voor voldoende plaats in de instellingen, geef ieder kind goed onderwijs, zorg voor goed openbaar vervoer, maak plaats voor groene ontspanningsplaatsen, steun vrijwillige dienstverlening, stop uitverkoop en commercialisering van dienstverlening als kinderopvang en kinderboerderij en van het patrimonium als de handelsbeurs.

R0010045

Rafa Grinsfeld over het plan van OCMW voorzitster Liesbeth Homans (N-VA) om leefloners verplicht taken te laten uitvoeren.

Advertenties

3 Reacties op “Alle kansen voor A kids?

  1. mooie reportage Luc.

  2. To the point! Mooie beelden ook.

  3. Duidelijke punten! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s