25.000 Burgers vragen spreekrecht in Vlaams Parlement

25.000 Burgers vragen via de actiegroepen spreekrecht in het Vlaams Parlement. Ze willen een dialoog met de overheid opstarten, zodat ze niet naar de Raad van State moeten trekken. Vandaag werden de handtekeningen verstuurd.

DSC03227 (1)

Wim Van Hees met de 25.000 handtekeningen op het postkantoor, klaar voor verzending.

Mag het wat meer zijn?

Het is de derde keer dat actiegroepen, i.v.m. Oosterweelverbinding, spreekrecht vragen in het Vlaams Parlement. De eerste keer was in 2008. Toen duurde het vier maanden om de benodigde 15.000 handtekeningen te verzamelen, nu drie dagen. Het zijn er zelfs 25.000 geworden.

Spreekrecht betekent geen luisterplicht

Het is vreemd dat van de vorige Vlaamse regeringen, nooit een minister naar de burgers is komen luisteren. Ze wisten het steeds beter, met als resultaat dat de overheid nog steeds geen draagvlak heeft. Terwijl er voor de alternatieven van de actiegroepen wel een draagvlak is.

Democratie moet toch meer zijn dan burgers die om de vier jaar mogen kiezen, waarna de partijen niet verkozen witte konijnen en niet verkozen opvolgers inzetten. Die aan ernstig geheugenverlies lijden, als het over hun verkiezingsbeloften gaat.

Het lijkt of de overheid de Oosterweelverbinding doelbewust vertraagt. Waarom passen ze anders de zelf gestemde wetten en procedures niet toe.

Persmededeling

In hun persmededeling besluiten Wim van Hees, voor Ademloos en Manu Claeys, voor stRaten-generaal:

“Wanneer de Vlaamse regering desondanks vasthoudt aan het besliste beleid over de Oosterweelverbinding, en aan de kromme besluitvoering die daarvan de onderbouw vormt, incluis partijdigheid bij onderzoek, het bewust hanteren van kennislacunes, vooringenomenheid bij de besluitvoering en het slordig (niet correct) organiseren van het openbaar onderzoek, zullen de actiegroepen zich genoodzaakt zien om alsnog de stap naar de Raad van State te zetten. Het sterke dossier daartoe ligt klaar. Maar hopelijk hoeft dat dus niet.” (1)

(1) Volledig persbericht

Advertenties

2 Reacties op “25.000 Burgers vragen spreekrecht in Vlaams Parlement

  1. En nu mag het gezegde…de aanhouder wint…eindelijk wel eens werkelijkheid worden!

  2. Het is ’n beetje als roepen in de woestijn… ben benieuwd of het deze keer iets uithaalt…

    Bedankt Flashke 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s