#WeAreMarching for the Climate in Antwerpen

Eerst gingen we met zijn 10.000 naar Parijs. Dan zouden we naar Brussel gaan. Daarna was het Oostende. En ook dat mocht niet doorgaan. Wil de overheid het klimaatprobleem negeren of zijn ze incompetent? In allerijl slaagde men er dan toch nog in een manifestatie op het Theaterplein te organiseren.

DSC04049

Het heeft er in elk geval alle schijn van dat de overheid zowel incompetent is en het probleem wil negeren. 6 Jaar onderhandelen en nog steeds geen akkoord, geeft geen blijk van competentie en toont geen wil om te slagen. Onze minister van milieu, Joke Schauwvliege is ook genen stoef. Zij zorgde voor meer bos door de manier van tellen te veranderen en liet in Wilrijk het Ferraris bos kappen, waarmee ondertussen nog niets is gebeurd. In Limburg stonden er volgens haar ook bomen teveel. Met zo’n vrienden, heeft het milieu geen vijanden nodig.

DSC04024

Jos D’Haese van pvda spreekt de manifestanten toe en spoort iedereen aan om volgende week alsnog naar Oostende te gaan.

DSC04026

Zich verstoppen achter de veiligheid om de manifestatie in Oostende te verbieden is ook gemakkelijk. Barbara Debusschere vraagt zich in De Morgen af “Zijn mensen die glühwein hijsen écht zoveel makkelijker te beveiligen dan klimaatbetogers?

DSC04036

De manifestanten beelden een grote stappende figuur uit.

DSC04052

DSC04060

DSC04065

DSC04066

Advertenties

5 Reacties op “#WeAreMarching for the Climate in Antwerpen

 1. Toch wat rustiger verlopen dan in Parijs, blijkbaar… 😉

 2. goede impressie (beelden en commentaar) !

 3. Bezoekers op de kerstmarkt zijn inderdaad niet gemakkelijker te beveiligen, maar men kan niet alles tegelijk intensief beveiligen. Dat er dringend meer tegen de opwarming van de aarde moet gebeuren is duidelijk. Of zulke grote manifestaties iets bijdragen aan de oplossing van een wereldprobleem dat niet overal op dezelfde wijze kan behandeld worden, is nog de vraag.
  De economische schade die gepaard ging met het hoge dreigingsniveau is echter een acuut probleem. Het is trouwens niet alleen Brussel dat daar onder lijdt, zelfs in Brugge zijn veel hotelboekingen geannuleerd. Het is dus belangrijk dat de toestand en de algemene stemming zo vlug mogelijk terug normaal worden. in deze context vind ik dat de overheid de juist keuze heeft gemaakt.

 4. Jan je vraagt je af: “Of zulke grote manifestaties iets bijdragen aan de oplossing van een wereldprobleem dat niet overal op dezelfde wijze kan behandeld worden.” Ik ben ervan overtuigd dat ze een grote invloed uitoefenen.
  Op korte termijn: Moesten er geen acties zijn, dan denk ik dat de (onze) politici nog veel minder gemotiveerd zouden zijn als nu. Ook bewijzen deze acties, de deelnemers dat ze niet alleen zijn en sterken ze de politici die wel ‘het licht gezien’ hebben.
  Op middellange termijn wordt de ‘çlimate beweging’ versterkt en verder groeien.
  Op lange termijn zullen de politici niet meer naast de beweging kunnen en eindelijk echt iets gaan doen. Hopelijk op tijd.

 5. de aktie van Benjamin Verdonck met de boom vond ik zeer geslaagd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s